srijeda, 26. prosinca 2012.

Punč

Punč:
  • 3 naranče
  • 3 limuna
  • 30 kocki šećera
  • 1/2 l vina izraženijeg bouqeta (npr. muškat, traminac, sauvuignon ...)
  • 1/2 l jakog crnog čaja
  • 1/4 l tamnog ruma (preporučam Badelov, karipski imaju preblagu aromu)
Kocke šećera natrljati korom naranči i limuna i stavljati u vatrostalnu zdjelu u kojoj se servira punč.
Nakon toga naranče i limune prepoloviti i iscjediti u zdjelu.
Dodati vino i zagrijavati do ispod točke vrenja uz povremeno miješanje (može se grijati i posebno, pa ga zagrijanog uliti u zdjelu).
Dodati čaj.Smanjiti vatru, odnosno preseliti zdjelu na grijač (svijeću il sl.) nad kojim će stajati skroz dok se ne potroši, uliti rum, promiješati - i to je to.
Ostaviti u zdjeli šeflju za rastakanje u šalice (vatrostalne čaše).

Nema komentara:

Objavi komentar